My studio flat, my happy place, by Olympe

Written by: Judit Navarro

Two years ago, we visited this old textile factory that had been converted into a scrap yard. At first, it wasn’t particularly attractive. Huge pools of water on the floor and a lot of leaks. A floor covered in moss. But it had potential. 300 m2 for redesigning.

We wanted a space that was full of life, open and with a 4.8 m high ceiling. It didn’t have any outdoor space so we designed two: an entrance measuring 100 m2 and a terrace measuring 25 m2 inside the studio flat.

1

After 10 months of intense work, here we are: in our studio home, our happy place.

White, wood and black

2

We kept the metal beams and columns and painted them in matte black. For the floor, we used aged wooden floorboards, which give it a workshop feel which goes well with the place.

3

White walls, all of them. Paintings, fashion photos, books on the floor. For the lounge, a large marble table made out of a piece that we found by chance at some friends’ house. Souvenirs from our travels, a whole load of candles. Vases, since I love flowers and it’s time to decorate the house a bit! Plants, a bicycle on the first floor, a black granite worktop with a leather finish, large chaises longues and comfy armchairs. The pleasure of cooking, reading, listening to and playing music. A lot of music!

4

Light everywhere and no other houses blocking our view. This is my studio home, my happy place.

Original Text: Olympe

Traduction: Judit Navarro

Keep reading